De Russiske uldkamme

I mine bestræbelser på at spinde tyndt, tyndt kamgarn har jeg for en tid siden anskaffet mig et par Russiske uldkamme.

De er drabelige, men der er nu stort set alle uldkamme. Her er det corriedale uld der skal spindes til tyndt garn eller allerhelst sytråd, altså totrådet. Det er ikke så let at finde denne råuld her i Danmark, men hvis nogen skulle være leveringsdygtige, så sig endelig til. Det vil være værdsat ?

Fåreuld
Wensley Dale uld. Fantastiske lokker.

Her spindes fra kammene direkte til rokken. Det er ikke let at spinde og filme samtidig. ?? Det fungerer fint med forholdsvis lange uldfibre. Det fungerer også fra et par almindelige uldkamme, de er bare svære at holde.

Uldkammene er brede og kan placeres på et slags stativ, som holdes ved at man sidder på stativet. Kammene placeres oven på hinanden og man kan spinde fra den ene til den anden.

Ulden forberedes ved at være groft kartet eller kæmmet inden. Dernæst placeres den på de russiske kamme og kæmmes atter en gang. Så kan spindingen begynde.

Garnet – eller tråden blev en fin ulden sytråd, der løber 770 meter / 100 g.

Der skal nok komme billeder at denne senere, det skal lige plantefarves og pakkes så der er klart til diverse markeder. Sig endelig til hvis du er interesseret. Det kan vist ikke bliver mere autentisk til både middelalder og vikingetøj.

7 kommentarer

 1. Hej Uldpiger-Jeg lavede i sin tid uldkamme som var lavet i samarbejde med Lise Varburg-de sidste lavede jeg i 1984-Da jeg flyttede for 7 år siden fandt jeg en del halv fabrikata og mit spørgsmål er nu: Er der nogen der stadig efterspørger den slags–eller er det gået af mode ???
  Venlig hilsen Jens Hornbek

  1. Hej Jens!
   Der er stadig mange der gerne vil have uldkamme – helt sikkert. Både dem her på siden – de Russiske men også almindelige, enkelt og dobbeltradede. Er det noget du vil gå i gang med at lave? Har selv 4 forskellige slags uldkamme med hver deres forskelligheder og egenskaber. Det vil jeg gerne høre mere om. 🙂

  2. Hej Jens. Hvis du stadig har uldkamme, vil jeg gerne i kontakt med dig. Mvh Dorthe

  3. Hej Jens. Jeg er også interesseret i at købe kamme af dig, hvis du er gået igang med at lave dem igen. Venlig hilsen Malene, Holsted

 2. Uldkamme er meget efterspurgt i spindekredse. Vi kan på nuværende tidspunkt kun købe dem i udlandet, så et dansk fabrikat ville være helt fantastisk.

  1. Uld kamme, nej det laver jeg ikke. Englænderne laver fortrinlige uldkamme i forskellige størrelser. Et par af mine er derfra. De laves også herhjemme. Har faktisk også et par tyske (e-bay). Håber du finder nogen

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *