Plantefarvning

Tagrør og regnfan

Netop her i august måned står regnfan altid så flot i grøftekanterne og lyser med deres flotte gule blomster. Det er en fremragende farveplante. Den kan give de flotteste varme gule farver, og afhængig af hvilke dele man bruger spænde helt over til næsten grønlige.

Her er det de kogte blomster og det alun bejsede garn i farvebadet.

alt

Her er garnet som det kom til at se ud.

alt

Ved overfarvning med friske blomster af tagrør kommer en fin grønlig farve. Den grønne farve er meget svær at lave med planter. For at få en rigtig grøn, kræver det en gul som overfarves med blå, og her er det gerne indigo som anvendes.

Her er det tagrørblomsterne som ligger i gryden og sveder.

alt

Lige om lidt kommer et billede af det færdige garn.. Hav en smugle tålmodighed… 🙂

/Anne

2014

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *