Kurvemageri – den store rygkurv

Anne har siden 1992 flettet kurve i pil og andre materialer, først startede det med lidt kurve til husbehov, siden blev det undervisning på alle niveauer i kurveflet gemmen flere år.

På et tidspunkt ville jeg gerne leve af at arbejde med pil. Det resulterede i at jeg startede Hærvejens Pilefelt sammen med Hanne. Det var en virksomhed med pileflette undervisning, flettede ting, pilefletteværktøj og flettetpil. Senere fik jeg ideen med sydesalt, som også blev en mindre del af det. Sammenlagt har jeg undervist i kurvefelt i 5 til 6 år.

Da jeg begyndte med at læse akupunktur overdrog jeg Hærvejens Pileflet til Hanne og Bjarne.

Jeg arbejder dog stadig meget gerne med pil – gerne med historiske kurve som f. eks. disse vinjekurve til Danmarks saltcenter i Mariager.

På et tidspunkt blev jeg bedt om at lave en rygkurv til nogle musikere. Den skulle være efter bestemte mål – det blev den også.

Det blev en flot kurv, den sad godt på ryggen, er nok lidt stolt af den. Synd at jeg ikke møder den på middelaldermarkeder rundt om i landet.

Den blev stor, nok også for stor, men den holdt målene.

Den store rygkurv
Den store rygkurv
Den store rygkurv
Efter ønske var kurven inddelt i rum til de forskellige instrumenter, fløjter mv.

1 kommentar

  1. Hej Hanne
    Den kunne jeg godt være interesseret i. Enten opskrift eller selve kurven færdiglavet
    Vi er aktiv Jernalderfamile hver sommer og jeg har ledt efter noget der kan indeholde mit værktøj til træarbejder og smedjen.
    Hvad koster den?

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *